16 oktober 2024 | online | 12.00 – 14.00 uur
Voor professionals buiten de GGZ | 2e editie
Het behandelen van een cliënt met een autisme spectrumstoornis is soms een uitdaging. Communicatie is ingewikkelder en ook aanraking niet altijd gewenst. Een autisme spectrumstoornis is er altijd en jij als professional moet hier dan ook altijd rekening mee houden. Het kiezen van de juiste insteek voor begeleiding en behandeling van een client met autisme vraagt om inzicht in wat autisme eigenlijk is, welke eigenschappen autisme met zich meebrengt en welke gevoeligheden er kunnen zijn.
Tijdens deze webinar krijg je inzicht in wat een autisme spectrumstoornis betekent voor iemand. Zo begrijp je beter waar zijn/haar gedrag vandaan komt. Daarnaast krijg je handvatten voor de communicatie, aanraking en therapietrouwheid. Zo wordt het omgaan met cliënten met autisme iets minder ingewikkeld en kun je hen nóg beter helpen.
SPREKERS
Jose Veen – Roelofs, (kinder)diëtist, diëtist VG , Zij is gespecialiseerd in complexe Eet- en gewichtsproblematiek met mogelijk syndroom- achtergrond, autisme of andere psychiatrische problematiek. Zij ontwikkelde de Stippencoach methode als hulpmiddel bij deze problemen.
Jacqueline Visser, autismespecialist bij “Oog voor autisme en jou “ en docent bij Fontys Opleidingscentrum Speciale Onderwijszorg.
Beiden zijn gespecialiseerd in autisme en verbinden de theorie en inzichten rondom autisme aan jullie dagelijkse praktijk. Daarnaast zijn Jose en Jacqueline allebei ervaringsdeskundige moeder van een kind met autisme.
DOELGROEP
Eenieder die in zijn/haar werk mensen met een autisme spectrumstoornis tegenkomt maar hierin niet gespecialiseerd is, zoals diëtisten, ergo-/fysiotherapeuten, logopedisten, sociaal professionals, verpleegkundigen en verzorgenden.
Het congres is een initiatief van het Leids Congres Bureau (LCB) in samenwerking met PIT Actief. Dit betekent dat er meerdere doelgroepen welkom zijn bij het congres.
De uitvoering is in handen van het LCB en na inschrijving word je via het mailadres van het LCB op de hoogte gehouden van de webinar.
KOSTEN €99,-
STUDIEBELASTING EN ACCREDITATIE:
Deze scholing bestaat uit een webinar (2 uur).
ADAP: 2 punten
Algemene nascholing
Registerplein: 2 punten
- Geaccrediteerde deskundigheidsbevordering Cliëntenvertrouwenspersonen WZD
- Geaccrediteerde deskundigheidsbevordering Cliëntondersteuners
- Geaccrediteerde deskundigheidsbevordering Ervaringsdeskundigen
- Geaccrediteerde deskundigheidsbevordering GGZ-Agogen
- Geaccrediteerde deskundigheidsbevordering GHO
- Geaccrediteerde deskundigheidsbevordering Kinderwerkers / Jongerenwerkers
- Geaccrediteerde deskundigheidsbevordering Klachtenfunctionarissen in de gezondheidszorg
- Geaccrediteerde deskundigheidsbevordering Maatschappelijk werk
- Geaccrediteerde deskundigheidsbevordering Mantelzorgmakelaars
- Geaccrediteerde deskundigheidsbevordering Sociaal Agogen
- Geaccrediteerde deskundigheidsbevordering Sociaal Werker
- Geaccrediteerde deskundigheidsbevordering Vertrouwenspersonen in de jeugdhulp
Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals (V&VN): 2 punten
Scholing Algemeen
Het congres wordt uitgevoerd door het Leids Congres Bureau (LCB). Dit betekent dat je via het mailadres van het LCB op de hoogte wordt gehouden van het congres en ook alle informatie van hen ontvangt.
INFORMATIE
Vragen? Neem contact op via: [email protected]