Online
Dit kennisdossier is ter inzage, het bevat geen opdrachten.
Een verminderde insulinegevoeligheid lijkt oxidatieve stress en inflammatoire processen te induceren. Hart en vaten, lever en spierweefsel zijn het gevoeligst voor deze effecten. Verbetert een voeding met weinig koolhydraten de insulinegevoeligheid en daarmee de gezondheid?
Presentaties en literatuur
Het kennisdossier geeft de meest recente inzichten en adviezen voor de praktijk. Het dossier bestaat uit presentaties van deskundige sprekers en wetenschappelijke (overzichts)artikelen en is geheel online te volgen.
DOELGROEP
Iedereen die beroepsmatig betrokken is bij voedingswetenschap en de toepassing daarvan.
ONDERWERPEN
Het anabole hormoon insuline
Dr. Peter Voshol
Koolhydraten, kwaliteit en kwantiteit
Emeritus prof.dr. Fred Brouns
De kwaliteit van koolhydraten beïnvloedt het LDL-cholesterol, maar niet de bloeddruk. Wat is de relatie tussen de kwaliteit en kwantiteit van koolhydraten en het gewicht en de insulinegevoeligheid?
Vasculaire gezondheid | insulinegevoeligheid en koolhydraten
Prof.dr. Coen Stehouwer
Dr. Kirsten Berk
Niet-alcoholische leververvetting | insulinegevoeligheid en koolhydraten
Dr. Onno (A.G.) Holleboom
Jenny Brouns
Spieren, gezondheid, sporten | insulinegevoeligheid en koolhydraten
Prof.dr.ir. Ellen Blaak (insulinegevoeligheid spieren en gezondheid)
Vera Wisse MSc en Rob van der Werf (insulinegevoeligheid, koolhydraten en sporten)
Overgewicht en (pre)diabetes | insulinegevoeligheid en koolhydraten
Wetenschap, waarheid en/of weloverwogen mening
Bespreking van de stand van de wetenschap met betrekking tot koolhydraten en insulinegevoeligheid onder leiding van prof.dr.ir. Edith Feskens
Evidence based voedingsrichtlijnen voor mensen met een chronische aandoening
Prof.dr. Marianne Geleijnse
Young Professional Award 2020 | Voedingszorg rondom de operatie
Harm van Noort MSc
Posters
Het congres biedt ook 10 informatieve posters over actuele initiatieven en onderzoeken op het gebied van voeding en gezondheid.
INFORMATIE
Vragen? Neem contact op via: [email protected]