Hoofdstuk 1 van 0
In uitvoering
1. Praktische informatie
DOELGROEPEN
Iedereen die beroepsmatig betrokken is bij voedingswetenschap en de toepassing daarvan.
PROGRAMMA
- Het anabole hormoon insuline
Dr. Peter Voshol
- Koolhydraten, kwaliteit en kwantiteit
Emeritus prof.dr. Fred Brouns
De kwaliteit van koolhydraten beïnvloedt het LDL-cholesterol, maar niet de bloeddruk. Wat is de relatie tussen de kwaliteit en kwantiteit van koolhydraten en het gewicht en de insulinegevoeligheid?
- Vasculaire gezondheid | insulinegevoeligheid en koolhydraten
Prof.dr. Coen Stehouwer
Dr. Kirsten Berk
- Niet-alcoholische leververvetting | insulinegevoeligheid en koolhydraten
Dr. Onno (A.G.) Holleboom
Jenny Brouns
- Spieren, gezondheid, sporten | insulinegevoeligheid en koolhydraten
Prof.dr.ir. Ellen Blaak (insulinegevoeligheid spieren en gezondheid)
Vera Wisse MSc en Rob van der Werf (insulinegevoeligheid, koolhydraten en sporten)
- Overgewicht en (pre)diabetes | insulinegevoeligheid en koolhydraten
Wetenschap, waarheid en/of weloverwogen mening
Bespreking van de stand van de wetenschap met betrekking tot koolhydraten en insulinegevoeligheid onder leiding van prof.dr.ir. Edith Feskens
- Evidence based voedingsrichtlijnen voor mensen met een chronische aandoening
Prof.dr. Marianne Geleijnse
- Young Professional Award 2020 | Voedingszorg rondom de operatie
Harm van Noort MSc
- Posters
Het congres biedt ook 10 informatieve posters over actuele initiatieven en onderzoeken op het gebied van voeding en gezondheid.